Books 4 Life Utrecht doneert €15.000 in strijd tegen armoede en laaggeletterdheid in Utrecht

Books 4 Life Utrecht keert in strijd tegen armoede en laaggeletterdheid in Utrecht ruim 15.000 euro uit aan vijf Utrechtse maatschappelijke organisaties: Stichting Leergeld Utrecht, Taal Doet Meer, Resto VanHarte Utrecht, Stichting Move Utrecht en hoiUtrecht. Vertegenwoordigers van deze organisaties ontvingen op 23 juli een cheque uit handen van Michiel Erkelens, voorzitter van Books 4 Life Utrecht.

Gedurende mei en juni konden organisaties zich melden bij het Books 4 Life Utrecht Fonds. De aanvragen zijn vervolgens beoordeeld door de ruim vijftig vrijwilligers van de stichting. Het geld in het fonds is de opbrengst van de verkoop van tweedehands boeken, cd’s, lp’s en dvd’s in 2019.

Michiel Erkelens, voorzitter van Books 4 Life Utrecht: “Het is geweldig om te zien hoe snel maatschappelijke organisaties in Utrecht zich aanpassen aan een nieuwe normaal. We steunen deze vijf organisaties graag in hun aanpak. Een inclusieve samenleving kan ook op anderhalve meter.

Opbrengst opgehaald door vrijwilligers en donateurs van boeken en platen

“Het is een grote eer om namens al onze vrijwilligers deze cheques te mogen overhandigen. Veel dank ook aan alle gulle gevers van boeken, platen, dvd’s en cd’s”, aldus Erkelens.

In het najaar van 2020 zal nog eens 12.000 euro beschikbaar worden gesteld aan maatschappelijke organisaties in en om Utrecht actief op het gebied van armoedebestrijding en het aanpakken van laaggeletterdheid.

Projecten actief met bestrijding armoede en aanpakken van laaggeletterdheid

Stichting Leergeld Utrecht is er voor de 12.000 kinderen die in Utrecht onder de armoedegrens opgroeien. De organisatie helpt deze kinderen aan de broodnodige schoolspullen.

Taal Doet Meer gaat aan de slag met het Stadsnetwerk Taal & Huiswerk. Binnen dit netwerk traint de organisatie honderden vrijwilligers in coachingsvaardigheden en taalverwerving.

Samen met Resto VanHarte Utrecht maakt Books 4 Life Utrecht een zestal voorleesdiners en -brunches mogelijk. Resto VanHarte biedt mensen met een kleine portemonnee de gelegenheid om buiten de deur te eten.

Stichting Move Utrecht organiseert activiteiten met kinderen tussen de 9 en 12 jaar, waarbij de kinderen aan de slag gaan met het thema ‘iets doen voor een ander.’ Het doel van de activiteit is om kansenongelijkheid onder kinderen in Utrecht tegen te gaan.

hoiUtrecht schrijft verhalen over mensen die belemmerd worden volwaardig deel te nemen aan de samenleving. In samenwerking met Books 4 Life Utrecht gaat de organisatie aan de slag met verhalen over armoede en laaggeletterdheid.