Lezen terwijl je onderweg bent naar je werk, huis of een andere bestemming?

Haal een boek bij de boekwissel op Utrecht Centraal

Maandelijks vult Books 4 Life Utrecht de boekwissel op Utrecht Centraal – de StationsBoekWissel, voormalig BoekSpot – aan met boeken die niet in de winkel passen. De StationsBoekWissel is een boekenkast, waar reizigers gratis boeken uit kunnen halen en er een ander boek voor kunnen terugzetten.

De boekwissel op Utrecht Centraal is te vinden op de eerste verdieping, naast Bistrot Centraal, op het stationsbalkon. De boekenkast staat buiten de ‘OV-poortjes’, zodat deze te bereiken is voor reizigers én bezoekers van Hoog Catherijne.

Stichting Books 4 Life Utrecht is een vrijwilligersorganisatie die tweedehands boeken, cd’s, lp’s en dvd’s inzamelt en verkoopt. Het assortiment in de winkel wordt door specialisten samengesteld – het aanbod van tweedehands boeken is daarmee van hoge kwaliteit. Van de opbrengst gaat 90% naar goede doelen.

Tweedehands boeken kopen

Op zoek naar een groter aanbod tweedehands boeken? Je vindt boeken, cd’s, dvd’s en lp’s van hoge kwaliteit in de boekwinkel van Books 4 Life Utrecht. Prijzen variëren van €0,50 tot €5.

Boeken doneren

Een boek uit of de zolder aan het opruimen? Breng je boeken naar Books 4 Life Utrecht en doneer ze aan het goede doel. Misschien reist jouw boek straks heel Nederland door.

Word vrijwilliger

Help mee als vrijwilliger! Wij bieden sociaal en zinvol vrijwilligerswerk in Utrecht, help mee in de boekwinkel of zet de grote lijnen uit in een bestuursfunctie.

StationsBoekWissel

Maandelijks vult Books 4 Life Utrecht de boekwissel op Utrecht Centraal aan met boeken die niet in de winkel passen. De StationsBoekWissel is een boekenkast, waar reizigers gratis boeken uit kunnen halen en er een ander boek voor kunnen terugzetten.

De StationsBoekWissel is gemaakt van materialen met een mooi verhaal: van oude spoorbielzen.

De boekwissel op Utrecht Centraal is te vinden op de eerste verdieping, naast Bistrot Centraal, op het stationsbalkon. De boekenkast staat buiten de ‘OV-poortjes’, zodat deze te bereiken is voor reizigers en bezoekers van Hoog Catherijne.

De StationsBoekWissel op Utrecht Centraal is een initiatief van de NS en is tot stand gekomen door een financiële bijdrage vanuit het Ondernemersfonds Utrecht.

Eerder had Utrecht Centraal ook al een boekwissel met de naam Boekspot, de boekenkasten waren toen te vinden in de Patatstraat van Hoog Catharijne.

Books 4 Life Utrecht

Op zoek naar meer of andere tweedehands boeken in Utrecht? Stichting Books 4 Life Utrecht is een boekwinkel in Utrecht die tweedehands boeken, cd’s, lp’s en dvd’s inzamelt en verkoopt. Met onze opbrengst steunen wij goede doelen.

De locatie van Books 4 Life Utrecht is Koningsweg 2. Vanuit Utrecht Centraal is de winkel te bereiken met bus 6 en bus 14, halte Rubenslaan. Vanuit deze halte is het nog circa 500 meter lopen.

Door heel het land

Toevallig onderweg naar Amsterdam, Nijmegen, Tilburg, Eindhoven of Groningen? Het concept van Books 4 Life is op dit moment via zelfstandige stichtingen actief op zes plekken, namelijk in Amsterdam, Nijmegen, Tilburg, Eindhoven en Groningen. De winkels worden volledig gerund door vrijwilligers.

240.000

euro opgehaald tussen 2009 en 2019

80.000

boeken gedoneerd & verkocht in 2019

50

vrijwilligers aan de slag in de boekwinkel

11

jaar ervaring in tweedehands boeken

Boekwissel op Utrecht Centraal

De StationsBoekWissel uitgelicht door diverse lokale en nationale media