Leef duurzaam in Utrecht: samen geven we boeken een tweede leven

Duurzame boekenwinkel in Utrecht

Duurzaamheid is één van onze kernwaarden en vormt de essentie van het hergebruik van tweedehands boeken. Door boeken doneren te faciliteren en door onze bedrijfsvoering in onze winkel in Utrecht duurzaam in te richten proberen we bij te dragen aan een circulair Utrecht.

Ook voor boeken die we niet in onze winkel in Utrecht kwijt kunnen gaan we op zoek naar de meest duurzame oplossing: deze artikelen vinden hun bestemming bij de boekwissel op Utrecht Centraal of bij onze partner Kringloopwinkel De Waarde.

Stichting Books 4 Life Utrecht is een vrijwilligersorganisatie die tweedehands boeken, cd’s, lp’s en dvd’s inzamelt en verkoopt. Het assortiment in de winkel wordt door specialisten samengesteld – het aanbod van tweedehands boeken is daarmee van hoge kwaliteit. Van de opbrengst gaat 90% naar goede doelen.

Tweedehands boeken kopen

Zo duurzaam mogelijk boeken, cd’s, dvd’s en vinyl kopen doe je bij van Books 4 Life Utrecht. Prijzen variëren van €0,50 tot €5.

Boeken doneren

Een boek uit of de zolder aan het opruimen? Gooi vooral niet weg en kies voor duurzaam: inleveren kan bij Books 4 Life Utrecht.

Word vrijwilliger

Help mee als vrijwilliger! Wij bieden duurzaam en zinvol vrijwilligerswerk in Utrecht, help mee in de boekwinkel of zet de grote lijnen uit in een bestuursfunctie.

Duurzame winkel in Utrecht

Books 4 Life Utrecht is één van de vele duurzame winkels in Utrecht. Door boeken doneren te faciliteren en door onze bedrijfsvoering in onze winkel in Utrecht duurzaam in te richten dragen wij bij aan een duurzame stad Utrecht.

Duurzaamheid is één van de kernwaarden van onze duurzame winkel in Utrecht en vormt de essentie van het hergebruik van tweedehands boeken.

Ook voor boeken die we niet in onze winkel in Utrecht kwijt kunnen gaan we op zoek naar de meest duurzame oplossing: deze artikelen vinden hun bestemming bij de boekwissel op Utrecht Centraal of bij onze partner Kringloopwinkel De Waarde.

Books 4 Life Utrecht

In Utrecht zo duurzaam mogelijk boeken, vinyl, CD’s of DVD’s kopen? Stichting Books 4 Life Utrecht is een boekwinkel in Utrecht die tweedehands boeken, cd’s, lp’s en dvd’s inzamelt en verkoopt. Met onze opbrengst steunen wij goede doelen.

De locatie van Books 4 Life Utrecht is Koningsweg 2. Vanuit Utrecht Centraal is de winkel te bereiken met bus 6 en bus 14, halte Rubenslaan. Vanuit deze halte is het nog circa 500 meter lopen.

Door heel het land

Niet woonachtig in Utrecht, maar wil je wel duurzaam boeken kopen? Het concept van Books 4 Life is op dit moment via zelfstandige stichtingen actief op zes plekken, namelijk in Amsterdam, Nijmegen, Tilburg, Eindhoven en Groningen. De winkels worden volledig gerund door vrijwilligers.

240.000

euro opgehaald tussen 2009 en 2019

80.000

boeken gedoneerd & verkocht in 2019

50

vrijwilligers aan de slag in de boekwinkel

11

jaar ervaring in tweedehands boeken