Goede doelen

90% van onze jaarlijkse opbrengst doneren wij aan goede doelen. 50% gaat naar projecten van Amnesty International en Oxfam Novib. De overige 50% wordt verdeeld onder projecten die worden geselecteerd door onze vrijwilligers uit de jaarlijkse aanvragen van maatschappelijke organisaties in Utrecht. Het geld gaat altijd naar organisaties die zich, net als Oxfam en Amnesty, inzetten voor de bestrijding van armoede en/of bevordering van mensenrechten. Deze verdeling is vastgelegd in de statuten van Books 4 Life Utrecht.

Geld aanvragen

Bent u betrokken bij een maatschappelijke organisatie in Utrecht en kunt u geld voor een project in Utrecht gebruiken?

Verdeling van onze opbrengsten

90% van onze jaarlijkse opbrengst doneren wij aan goede doelen. De ene helft gaat naar projecten van Amnesty International en Oxfam Novib. De andere helft van de opbrengst wordt verdeeld over projecten geselecteerd door onze vrijwilligers uit de jaarlijkse aanvragen van maatschappelijke organisaties in Utrecht. Deze verdeling is vastgelegd in de statuten van Books 4 Life Utrecht.

240.000 euro

Sinds onze oprichting in 2009 hebben we dit bedrag opgehaald in Utrecht met de verkoop van tweedehands boeken, cd’s, dvd’s en lp’s.

Amnesty International
0%
Oxfam Novib
0%
Goede doelen in Utrecht
0%

Verdeling in 2019

In 2019 was de te verdelen opbrengst €54.653. De helft van dit bedrag is verdeeld, de lokale goede doelen zijn nog niet aangewezen.

Opbrengst in 2018

In 2018 was de te verdelen opbrengst €25.000. Dit bedrag is als volgt verdeeld.

Opbrengst in 2017

In 2017 was de te verdelen opbrengst €28.020. Dit bedrag is als volgt verdeeld.

In verband met het coronavirus heeft onze winkel aangepaste openingstijden. Boeken doneren kan enkel op afspraak. Een deel van ons assortiment verkopen we online. Of laat uw gegevens achter, dan sturen we een bericht als de winkel meer dagen of langer opent.
+