We steunen organisaties gericht op armoedebestrijding en bevordering van mensenrechten

Books 4 Life Utrecht: fonds voor maatschappelijke organisaties in Utrecht

Met de verkoop van tweedehands boeken wordt jaarlijks het Books 4 Life Utrecht Fonds gevuld. Negentig procent van onze jaarlijkse opbrengst doneren wij via het Books 4 Life Utrecht Fonds aan maatschappelijke organisaties.

De helft van de opbrengst gaat naar projecten van Amnesty International en Oxfam Novib. De andere helft van het Books 4 Life Utrecht Fonds wordt verdeeld onder projecten geselecteerd door onze vrijwilligers uit de jaarlijkse aanvragen van maatschappelijke organisaties in Utrecht.

Het geld gaat altijd naar organisaties die zich, net als Oxfam en Amnesty, inzetten voor de bestrijding van armoede en/of bevordering van mensenrechten. Deze verdeling is vastgelegd in de statuten van Books 4 Life Utrecht.

Hoe wordt de opbrengst verdeeld?

Books 4 Life Utrecht Fonds

90% van onze jaarlijkse opbrengst doneren wij aan goede doelen. De ene helft gaat naar projecten van Amnesty International en Oxfam Novib. De andere helft van de opbrengst wordt verdeeld over projecten geselecteerd door onze vrijwilligers uit de jaarlijkse aanvragen van maatschappelijke organisaties in Utrecht. Deze verdeling is vastgelegd in de statuten van Books 4 Life Utrecht.

Aanspraak maken op het Books 4 Life Utrecht Fonds

Geld aanvragen voor een project in Utrecht

Bent u betrokken bij een maatschappelijke organisatie in Utrecht en kunt u geld voor een project in Utrecht gebruiken?

Om in aanmerking te komen voor financiële ondersteuning uit het Books 4 Life Utrecht Fonds kunt u een aanvraag indienen door het invullen van het aanvraagformulier. ​De aanvraag wordt getoetst aan een aantal criteria. De voorwaarden & toetsingscriteria kunt u hier lezen.

290.000 euro

Sinds onze oprichting in 2009 hebben we dit bedrag opgehaald in Utrecht met de verkoop van tweedehands boeken, cd’s, dvd’s en lp’s.

Amnesty International
0%
Oxfam Novib
0%
Goede doelen in Utrecht
0%

Opbrengst in 2020

De opbrengst uit 2020 is als volgt verdeeld.

  • Villa Vrede
    € 4.715
  • Wishing Well West
    € 3.158
  • De emigratie generatie
    € 3.000

Verdeling in 2019

De opbrengst uit 2019 is als volgt verdeeld.

Opbrengst in 2018

De opbrengst uit 2018 is als volgt verdeeld.

Opbrengst in 2017

De opbrengst uit 2017 is als volgt verdeeld.