Vrijwilligerswerk bij Books 4 Life Utrecht

Ga aan de slag voor Books 4 Life Utrecht en ben sociaal en zinvol bezig wanneer het jou uitkomt

Ben je op zoek naar sociaal en zinvol vrijwilligerswerk in Utrecht? Books 4 Life Utrecht biedt verschillende mogelijkheden voor nuttig vrijwilligerswerk in Utrecht: in de boekwinkel, als specialist of in een bestuursfunctie. Vrijwilligerswerk als het jou uitkomt!

Onze vrijwilligers geven hun inzet en enthousiasme aan Books 4 Life Utrecht. Omgekeerd wil Books 4 Life Utrecht haar vrijwilligers kansen bieden om hun kwaliteiten te ontplooien en om sociale contacten op te doen.

Vrijwilligerswerk in Utrecht

Op dit moment hebben we helaas geen vacatures. Bij aanmelding plaatsen we je op onze wachtlijst en nemen we contact op zodra er plek beschikbaar is.

Voor actuele informatie over vacatures kun je  contact met ons opnemen – of neem een kijkje op onze pagina bij de Vrijwilligerscentrale Utrecht.

Alternatief vrijwilligerswerk in Utrecht

Andere organisaties in Utrecht met vacatures voor vrijwilligerswerk:

Aanmeldformulier vrijwilligerswerk bij Books 4 Life Utrecht

Naam*

E-mailadres*

Telefoonnummer*

Type vrijwilligerswerk* (meerdere antwoorden mogelijk)
WinkelvrijwilligerSpecialistGoede Doelen-coördinatorBestuurslid

Beschikbaar op (optioneel & meerdere antwoorden mogelijk)
MaandagDinsdagWoensdagDonderdagVrijdagZaterdag

Specialisatie

Motivatie*

Hoe kun je helpen bij Books 4 Life Utrecht?

Winkelvrijwilliger

Als winkelvrijwilliger vorm je samen met twee of drie medevrijwilligers een team dat verantwoordelijk is voor een bepaalde dienst in de week (bijvoorbeeld dinsdagochtend of vrijdagmiddag). Samen zorg je ervoor dat er tijdens ‘jullie’ dienst altijd minimaal twee vrijwilligers in de boekwinkel zijn. De taken in de winkel richten zich met name op het bedienen van de kassa, het helpen van klanten en het innemen, sorteren en in de winkel plaatsen van gedoneerde tweedehands boeken.

Specialist

Je kunt de taak van winkelvrijwilliger ook combineren met de rol van specialist. Deze vrijwilligers zijn gespecialiseerd in een bepaald onderwerp of genre van boeken of platen. Als specialist verzorg je de selectie en het prijzen van artikelen op dit specifieke gebied.

Goede Doelen-coördinator

De Goede Doelen-coördinator zorgt voor bekendheid van Books 4 Life Utrecht als fondsenverstrekker en onderhoudt de contacten met de goede doelen. Daarnaast organiseert de coördinator – in samenwerking met het bestuur –  de jaarlijkse opbrengstenverdeling onder lokale goede doelen.

Bestuurslid

Books 4 Life Utrecht is een stichting, waarbij vijf vrijwilligers het bestuur vormen. Als bestuurslid kom je maandelijks bij elkaar en bewaak je de continuïteit van de organisatie. Je bent gezamenlijk verantwoordelijk voor het welzijn van de vrijwilligers, zorgt voor financieel beleid en vertegenwoordigt de stichting naar buiten.